Üdvözöljük a svédpadló világában!

Rövid ismertető a rétegelt svédpadlóinkról...

rétegelt svédpadló ismerterője A Monte Titano hazánk egyik meghatározó svédpadló márkája, mely túlnyomórészt a klasszikus megjelenésű svédpadló vonalvezetésén alapul. Mind a felület kezelése mind a szerkezeti felépítése megfelel a mai kor összes kritériumának, beleértve ebbe a fűtött aljzatokra való burkolást is.

Hiszünk a tömörfa svédpadlókban, de természetesen jóval kevesebb figyelmet igényel a rétegelt svédpadló, köszönhetően az egymásra merőleges rétegrend miatt. Nyugat Európai piacunkon egyaránt értékesítünk mindkét svédpadló típusból. Vannak olyan piacok, amelyek túlnyomórészt a tömörfa svédpadlót részesítik előnyben, de itt felhívnám a figyelmet, hogy teljesen más a kapcsolatuk és a toleranciájuk a fából készült termékekhez. Hazánkban a nagyméretű tömörfa svédpadlókat csak olyan vásárlónak ajánljuk, aki tisztában van a fának azon fizikai tulajdonságaival, hogy száraz időben zsugorodik / túl száraznál, esetenként repedezhet/ és nedves, párás időszakban dagad és kismértékben vetemedhet.

Napjainkra a rétegelt az egyik legkeresettebb és legtöbbet beépített svédpadló típus, köszönhetően a jó alaktartósságának, és annak a ténynek, hogy alkalmas padlófűtéssel szerelt aljzatokra is. Természetesen rétegelt és rétegelt svédpadló közt is hatalmas különbségek vannak, ugyanis nem mindegy milyen is az a rétegrend, amelyre felhelyezik a keményfa színlapot.


További információt szeretnék a svédpadlókról